Skip to main content

Praktische informatie

Thuisbeoefening en cursusmateriaal

Je ontvangt een syllabus en audiobestanden, met daarop mindfulness oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.
Mindfulness kun je alleen leren door er dagelijks mee bezig te zijn, deze training wordt pas echt effectief op het moment als we thuis gaan oefenen.
Deze training vraagt een tijdsinvestering van ongeveer 45 minuten per dag, 6 dagen per week.

Kennismakingsgesprek

 

Vooraf vindt een (telefonisch) kennismakingsgesprek met de trainer plaats. Je kunt dan je vragen stellen, je krijgt nadere informatie over de training en wordt, in onderling overleg, gekeken of de training geschikt voor je is.

Bijeenkomsten

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur en 30 minuten en een gehele trainingsdag.

We werken in een groep van maximaal 12 personen.
De trainingen worden gegeven in de sfeervolle studio’s in Boxmeer en in Gennep

Iedere sessie heeft een thema. Het is een training die goed te overzien is en het is bewezen dat een dergelijke oefenperiode lang genoeg is voor blijvende effecten.

Trans Alps Adventure

Investering:

De kosten bedragen 449 euro
Indien je werkgever betaalt: €689 euro incl. 21% BTW.
De bedragen zijn inclusief:

 • Gediplomeerde trainer met levenservaring, werkervaring, inzichten, wijsheid en passie voor Mindfulness
 • 8 x 2.30 uur training= ruim 20 uur mindfulness
 • Een hele trainingsdag
 • Audiobestanden
 • Syllabus
 • Het wetenschappelijk bewezen 8-weekse programma van Jon Kabat Zinn.
 • Gratis (telefonisch) intakegesprek
 • Handige en praktische tools, waarmee je direct aan de slag kan en waar je je hele leven profijt van hebt
 • Support van de trainer tijdens de training en tijdens de beoefening thuis
 • Plezier en steun van de gelijkgestemde deelnemers
 • Thee, water en iets lekkers tijdens de bijeenkomsten

Vergoeding van de mindfulness training:

Een aantal zorgverzekeraars biedt een vergoeding aan voor deze mindfulness training (MBSR).

Als trainer voldoe ik aan de eisen die gesteld worden: categorie 1 en lid van de beroepsvereniging VMBN.

Het bedrag dat door zorgverzekeraars vergoed wordt, gaat overigens niet af van je eigen risico.

Ook wordt de training steeds vaker betaald door de werkgever.
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk.

Data

Fysieke belasting

Mensen met lichamelijke beperkingen kunnen gewoon zonder problemen mee doen. Overleg ook even mij.

Door wetenschappelijke onderzoeken is bewezen dat de voordelen van Mindfulness zich niet alleen beperken tot het verminderen van stress, maar dat je algehele levenskwaliteit verbetert.

Trans Alps Adventure

Reviews

 • Carla

  Minette, 

  Je hebt een topteam om je heen. 
  Wat ben ik ontzettend blij met jullie en de aanpak in deze moeilijke periode. De snelheid waarmee jullie online gingen en je tijdelijke buitenwinkeltje in Gennep.....Chapeau!! Ik was al dol enthousiast over mijn wekelijkse les in de studio, maar ik moet na zoveel weken eerlijk bekennen dat ik de online lessen ook super fijn vind. Jullie aanbod is enorm gevarieerd en er valt zoveel te kiezen en te ontdekken, wederom Chapeau!! Stiekem zou ik het dan ook niet erg vinden als straks deze mogelijkheid naast de lessen in de studio blijft bestaan. 

   
   
 • Lisette

  In de yogalessen in Gennep en Boxmeer ervaar ik enorm veel warmte en compassie voor iedereen die binnen is. Wat een fijne plek om te mogen bewegen en thuiskomen. Minette, dankjewel dat je dit van de grond gekregen hebt en dat je zoveel fijne, inspirerende, zachte mensen om je heen verzameld hebt. Ik ben erdoor gegroeid en het is een veilige haven geworden. Daar ben ik dankbaar voor.

 • Anneke Derks van de Ven

  Ik ervaar het als een groot cadeau dat ik yoga heb ontdekt en dit juist bij Body-Motion kan beoefenen. Op zoek gaan, zonder oordeel, naar de grenzen van mijn lijf, mijn hoofd en mijn hart. De ene keer met meer succes dan de andere. In een mooie studio met een superfijne sfeer en lessen gegeven door lieve en vooral kundige docenten. Een heerlijke plek om te ontladen en op te laden.

 • Saskia van der Marel

  Door de lessen bij Body-Motion heb ik de beperkingen van mijn lichaam leren accepteren, ruimte gekregen om te kijken naar wat ik wel kan en hiervan te genieten!
 • Diana Orth- Gerrits

  Ik kijk iedere week weer uit naar de lessen van Body-Motion. Het is fijn dat de verbinding tussen mijn lichaam en geest beter voelbaar is geworden. Daardoor heb ik veel meer lichamelijk energie. De yogalessen hebben mij al veel gebracht.

 • Colette Wegh

  Body-Motion is een mooie plek om yoga te beoefenen. De docenten zorgen ervoor dat het een omgeving is waar je jezelf kunt zijn en waar we van elkaar kunnen leren door ervaringen, wijsheid en liefde te delen.
 • Marjolein van Doorne

  Even tijd voor mezelf. Even uit de dagelijkse hectiek en de drukte in mijn hoofd. De sfeer, de decoratie, de docenten… Alles bij Body-Motion ademt rust en balans uit. De les is mijn rustpunt in de week en van die nieuwe energie heb ik nog dagen profijt!

 • Lieke de Jong

  Body-Motion in één zin: door het doen, zonder grootse woorden, leer je dicht bij jezelf, je lichaam en je adem te blijven.

 • Ina van Es

  De lessen bij Body-Motion zijn voor mij goede momenten van in- en ontspanning. De docenten hebben mij laten ervaren, door de wijze waarop de ruimte verzorgt is en hoe de cursisten benadert worden, hoe waardevol het is om in warme aandacht in het leven te staan. Het is een inspirerend voorbeeld waar ik dankbaar voor ben.

 • Els van den Bos

  De liefdevol gegeven lessen door het team van Body-Motion, hebben me geleerd om dichterbij mezelf te komen en te blijven. Het is voor mij iedere week een cadeau om bij de yogaschool binnen te stappen. 

 • Anke

  Yoga is voor mij een heerlijk rustpunt in de week. Even niets hoeven, even stilstaan, even zijn. De fijne lessen bij Body-Motion werken zo verslavend dat ik nu zelfs in de vakanties op een yogamatje te vinden ben. Dank voor alle rust en inspiratie die jullie geven.