• When your looking for inner peace, start by looking insight. 3e blog van Nienke

  Posted on oktober 17, 2019 by in Nieuws

  When your looking for inner peace, start by looking insight

  Heb je dat ook wel eens, wijze raad van buitenaf die heel simpel lijkt maar als je er echt voor gaat zitten om erover na te denken is het ineens niet meer zo eenvoudig.

  Al weken hoor ik de mensen om me heen vertellen dat ik het eens rustig aan moet gaan doen, wat minder moet haasten en wat vaker rust moet nemen. Na weken overdenken en proberen vraag ik mezelf nog altijd af: wat is rust?

  Zoals het nu gaat lijkt het meer op struisvogelpolitiek, oftewel je kop in het zand steken. De oplossing voor alles, wat je niet ziet en hoort hoeft er niet te zijn.

  Echter…… 1 heel groot nadeel: het is er toch en weglopen doet het niet, dat doe je zelf.
  Zelf wanneer de dierbaarste mensen om je heen al meerdere malen hebben gezegd dat je je hersens eens uit die modder moet trekken, je de waarheid beter onder ogen kunt zien, de spiegel je al voorgezet is en al kleine stapjes zijn gemaakt, lijkt het als een soort veilige haven de easy way out te zijn.
  Begin me bijna af te vragen of het een bijwerking is van chronisch ziek zijn, dat je er een klein duivels stemmetje bij cadeau krijgt dat je vertelt dat alles wat iedereen kan jou ook wel lukt, gewoon alle ballen in de lucht houden terwijl je armen en energie tekortkomt om ze op te vangen. Duivels dilemma…

  Tot ik weer ging lezen…. Iets wat ik al lang langs land niet meer deed omdat in mezelf daar de tijd niet voor gunde. Besloot mezelf te gaan verdiepen in boeken die stof stonden te happen over een onderwerp wat in mijn leven al een heel verschil heeft gemaakt, yoga.
  Terug naar de basis, alles met een frisse blik opnieuw gaan beleven.
  Het maken van een intentie, die nog concreter maken en dan gaan bedenken wat heb ik nodig en wat wil ik? Het antwoord: zoals oma zou zeggen rust, regelmaat en reinheid. Allemaal met een hoofdletter R.
  En nu hoor ik je denken: hoe zie je dat voor je?
  Rust: als je het op gaat zoeken in het woordenboek krijg je:

  Betekenis ‘rust’:
  Je hebt gezocht op het woord: rust.
  Rust (de; v(m))1toestand die intreedt bij het ophouden van vermoeienis of inspanning: tot rust komen; iem. met rust laten niet storen; meervoud: rusten) (muziek, sport) pauzerus·ten (rustte, heeft gerust)
  In mijn woordenboek staat echter: als je nog een beetje hebt kun je dat best gebruiken op is op….

  Reinheid: praten over wat je denkt, wat je voelt.
  Delen met anderen communiceren wat je wel wil en niet ongeacht de consequenties. Inner peace.
  Realiteit: nee zeggen blijft moeilijk, praten ook, waarom ik wil niemand kwetsen, niemand lastigvallen, maar word er regelmatig aan herinnerd dat dit best mag.

  Regelmaat: een vast patroon, bijna een soort schema om de rust te bewaken en af te wisselen met activiteit. Zinvolle activiteit, dingen die de moeite waard zijn om energie in te steken.
  Realiteit: ik weet wanneer ik lessen geef, ik weet wat mijn agenda aangeeft en wat ik moet doen ook al heb ik geen zin, ik heb nog wat energie dus ik doe het.

  Conclusie……..
  Werk aan de winkel, op naar de 3 RRRen. Niet voor een ander, voor mezelf, eerlijk, oprecht, ready to face my inner fear.
  En yoga, i need yoga. Mindfulness will show me the way. En dit alles delen met de mensen waar ik beter naar had moeten luisteren, ja je leest het alweer goed… (zij weten wie ik bedoel) dus oren en ogen open, wijd open!

  Zoals de laatste psycholoog in mijn leven zei: Nienke je zou mijn baan gemakkelijk over kunnen nemen, je weet immers de antwoorden al nu moet.je met die antwoorden gaan doen. En de enige die dat kan ben jij zelf (wederom gehoord, niet goed geluisterd)

  En voortaan mijn verboden woord/plan van aanpak om mee te stoppen …. Struisvogelpolitiek.
  Het is allemaal zoveel gezelliger en gemakkelijker zonder die modder in je ogen en oren: p

  Wish me luck

  Namaste
  Nienke

Geen reactie mogelijkheid.