Yvonne de Greef

Twintig jaar geleden heb ik Yoga ontmoet. Mijn sceptische houding had direct plaatsgemaakt voor een gevoel van herkenning en thuiskomen. Ik wil dan ook graag mensen laten zien en voelen wat Yoga is en wat het met je doet. Het fysieke en mentale element worden door middel van de ademhaling verenigd: fantastisch!


Ik heb een sportopleiding afgerond met Yoga als onderdeel. Daarna ben ik de Teacher Training in Utrecht gaan volgen bij Yoga Moves die ik ook met een diploma heb afgerond. Daarbij vind ik het belangrijk te weten hoe ons bewegingsapparaat werkt en wat er teweeg wordt gebracht in ons lichaam door beweging en invloeden, en heb daarom ook de studie sportmassage gedaan en ook afgerond met een diploma. Gezien alles wat met Yoga te maken heeft mijn passie is, volg ik in mijn vrije tijd trainingen en workshops om altijd weer nieuwe dingen te leren en ontdekken, zodat ik deze weer kan en mag delen met mijn leerlingen.

Mijn doel is door middel van Yoga mensen het beste uit zichzelf  te laten halen. Het is mooi om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier dit pad bewandelt. Yoga is niet competitief. Ieder lichaam is anders dus vergelijken heeft geen zin. Ik vind het dan ook belangrijk dat men zichzelf mag en kan zijn in de les en geniet van de tijd voor zichzelf die in deze veeleisende maatschappij vaak schaars is.

Progressie in de houdingen is zeker leuk, maar rust in je hoofd en hart laten een mens stralen en zo zie ik de mensen graag het liefst de deur uitlopen!

“The Breath makes it possible to get out of your Mind and into your Heart”