Judith Tonissen

 

Ik ben Judith, moeder van Bram en Boaz, juf van groep 1/2 en kinderyoga docent. Yoga beoefen ik zelf al jaren en in deze drukke maatschappij is yoga voor mij een moment van thuiskomen. Yoga is er niet alleen op de mat maar werkt door in het dagelijks leven. Het is bijzonder om te ontdekken dat je met een goede lichaamshouding en bewuste ademhaling meer kracht en zelfvertrouwen kunt bereiken.

Kinderyoga Judith is ontstaan vanuit een wens om kinderen plezier, kracht en zelfvertrouwen mee te geven. En om kinderen te laten ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn en zich bewust te laten zijn van hun eigen lichaam, zonder prestatie en competitie. In een kinderyoga les genieten we samen van de dingen die we doen. Niets moet, we proberen wel. Samen ontdekken we samen wat je lijf kan en wat je lijf prettig vindt. Mijn opleiding tot kinderyoga docent heb ik gevolgd bij Arterre in Nijmegen.

Wat is kinder yoga?

Bij kinderyoga staat plezier voorop en worden alle oefeningen in spelvorm aangeboden. Waar je bij de volwassenyoga vooral in jezelf keert en er rust is, is er bij de kinderyoga ook ruimte voor vrij bewegen, creativiteit, gesprek en samenwerking. Er wordt veelal gewerkt rondom thema’s zoals dieren, sprookjes en de natuur. 

Bij kinderyoga leer je je meer bewust te worden van jezelf, van je lichaam en je emoties, maar ook van je omgeving. 

Is kinderyoga geschikt voor iedereen? Yoga is voor iedereen, maar niet ieder kind voelt zich prettig bij yoga. Soms is bijvoorbeeld rennen over het voetbalveld, judo of dans een betere keus. Een kinderyogales uitproberen kan natuurlijk altijd. Meer weten? Ga naar de website www.kinderyogajudith.nl  of de facebookpagina van kinderyoga judith.

Gennep vanaf 12 januari 2017

Donderdag

15.00-15.55 5, 6, 7 jarigen (groep 2, 3 basisschool)
16.00-16.55 7, 8, 9 jarigen (groep 4, 5 basisschool)

Locatie Gennep
Yogastudio Body-Motion, op de 1e etage op de Maasweg 49

Nieuw-Bergen

Vrijdag

16.00-16.55 5, 6, 7 jarigen (groep 2, 3 basisschool) VOL
17.00-17.55 7, 8, 9 jarigen (groep 4, 5 basisschool) VOL

Locatie Nieuw-Bergen.
Speelzaal basisschool de Klimop, Pieter de Hooghstraat 10a.
Ingang Pauluspotterstraat.