• Nienke’s 1e blog: A yogalife for me!

  Posted on september 12, 2019 by in Nieuws

  naMaSte

  naMaSte
  A yogi life for me!

  Daar stond ik dan, op het trottoir voor een groot gebouw met glazen pui en draaideur, in de zon die me nu al toelachte. Lang heb ik naar deze dag toegeleefd. Nu is het zover en stiekem heb ik toch wel een beetje kriebels in mijn buik, ik neem nog een diepe ademhaling en maak mijn weg naar de ingang, Kamer van Koophandel, na de draaideur weet ik dat mijn leven zal veranderen. De weg er naartoe was lang en hobbelig, nu het zover is ben ik er klaar voor. Vandaag wordt de start van iets nieuws.

  Toen ik op een zonnige dag in de zomer van 2012 de diagnose MS kreeg, dacht ik dat de wereld onder me zou verdwijnen en ik opgeslokt zou worden door het onbekende.

  Alle vragen die begonnen met wie, wat, wanneer en waarom spookten door mijn hoofd. Nog 1 maand had ik te gaan tot ik zou afstuderen en mijn diploma SCW zou halen en nu al voelde de toekomst onzekerder als ooit. Gelukkig door goede begeleiding van artsen en docenten kon ik een maand later mijn diploma in ontvangst nemen, nu bleef echter de vraag wat nu? Een heel groot vraagteken, fulltime werken was niet voor me weggelegd.
Door het tekort aan energie moest ik na een werkweek het hele weekend “opladen” om op maandag weer te kunnen beginnen. Een half jaar heb ik het volgehouden, mijn ontslag vanwege het onvoldoende functioneren kwam als een opluchting.

  Wederom de vraag: Wat nu? Ik besloot het UWV te raadplegen en na vele gesprekken, keuringen en overleggen kreeg ik een Wajong status toegewezen, hiermee kon ik werk gaan zoeken wat zou passen bij wat ik als vermogen heb zonder er vreemd op aangekeken te worden, als ik me ziek zou melden omdat ik af en toe gewoon een hele slechte dag zou hebben waardoor ik mijn bed of bank niet eens wilde verlaten.
  Liefdevol werd ik ontvangen bij een fysiotherapiepraktijk waar ik aan de slag kon als baliemedewerker, 3 jaar lang voelde het als een warm bad, iedereen accepteerde me zoals ik was, hoefde me niet te verantwoorden als ik een keer moeilijk liep, of anderen vroeg voor me te lopen als dat die dag niet lukte.

  Na 3 jaar sloeg echter de MS keihard terug, deze keer nam het mijn geheugen af, mijn vermogen om te multi-tasken en zonder deze dingen was ik radeloos achter mijn bureau. Gek werd ik van mezelf, de onrust, de angst om dingen fout te doen, de radeloosheid en de woedde omdat dit mij overkwam.

  Na goed overleg besloot ik mijn functie neer te leggen, en op avontuur te gaan naar wat mij gelukkig zou maken.

  De 1e keer op een yogamat heb ik tranen met tuiten gehuild, alles wat ik had opgekropt kon ik eindelijk loslaten, iets wat bij vele psychiaters nooit was gelukt.
  Dit was wat ik werkelijk wilde, wat ik wilde delen met de wereld, voor mezelf en voor alle anderen in mijn positie.

  Dankzij UWV kreeg ik de mogelijkheid mijn droom achterna te gaan en een scholing af te ronden tot Yin Yoga docent.

  Minette heette me welkom in haar yoga familie, gaf me de kans te doen waar ik zo intens gelukkig van word, iets waar ik haar nog elke dag dankbaar voor ben, nu leef ik mijn droom, geef wekelijks les in zowel Gennep als in Boxmeer en vind ik het een groots compliment als mensen me vertellen door de gevonden ontspanning in slaap te zijn gevallen!

  3 handtekeningen en 2 nummers verder (BTW en KVK) sta ik nu op eigen benen en ben ik klaar voor alle dingen die komen gaan, de avonturen die ik ga beleven, de wijsheden die ik elke keer weer hoor en lees van mijn lieve collega’s en de verhalen van de leerlingen met me delen. Mijn vraag is eindelijk beantwoord: wat nu?
  A yogi life for me!!!

  Liefs Nienke

Geen reactie mogelijkheid.