Mireille Hendriks

 “Of je nu je eerste neerwaardse hond op je viertiende of vierenveertigste doet, het is niet de geschiedenis maar de aanwezigheid op je mat die telt! Dus nooit te oud voor yoga. En zo is 2 jaar geleden  Ashtanga yoga op mijn pad  terecht gekomen, het begin van een mooie ontdekkingstocht. Sindsdien gaat mijn yoga mat altijd mee de deur uit.

Mireille-Hendriks

Ik was 30 jaar toen ik reuma arthritis kreeg. Mijn hele lichaam deed pijn en moest daardoor afscheid nemen van mijn mooie beroep als hondentrimster, verschillende hobby’s en mijn sportactiviteiten. Ik voelde me weerloos, machteloos, verdrietig en boos. Maar vooral onzeker over de toekomst.  Nu terug kijkend op deze periode kan ik het als een ‘cadeautje’ ontvangen. Hoe moeilijk het soms ook was, zijn er ontzettend mooie ontwikkelen geweest. Echter kon ik het sporten niet meer oppakken zoals ik dat vroeger deed. Het gaf me geen voldoening meer, mijn lijf vond het niet fijn en ik miste gewoon iets. Natuurlijk wel eens yoga gedaan, maar wellicht op het verkeerde moment.

Om mijn werk als receptiemedewerkster bij een sportschool een beetje meer uitdaging te geven ben ik een docentenopleiding voor Ashtanga yoga gaan doen. Vanaf de eerste cursus dag voelde ik dat dit precies was wat ik nog nodig had. De uitdaging en verdiepingen in de houdingen hebben mij de energie en vertrouwen in mijn lichaam weer helemaal terug gegeven. Het heeft nog geen moment geprotesteerd. Voor mij de bevestiging dat ik op de goede weg zit. 

Een mooie citaat van Sri Krishna Pattabhi Jois is :Gewoon oefenen en alles komt eraan. Nou tot gauw dan maar bij mij op de mat.

Mireille Hendriks