Mindfulness

“Ik vind het fijn om in een groep meditatie te beoefenen. Dit maakt het voor mij veel gemakkelijker om ook thuis te mediteren.”

-Hans-


We kennen het allemaal: druk, druk, op weg naar iets nieuws. Of heel druk in je hoofd met alles wat er nog gedaan moet worden of juist altijd maar weer bezig met het verleden.
Vaak staan we niet meer stil bij ons werkelijke ik en zijn we alleen maar bezig met alles om ons heen.

Bekijk hier alle data en kosten

Mindfulness leert je om in het moment ‘nu’ te zijn, door werkelijk te ervaren wat er zich nu voor jou voordoet.
Je laat even alle gedachten voor ‘straks’ of ‘morgen’ varen en je houdt je bezig met wat je nu aan het doen bent.
Je krijgt inzicht hoe het is om niet te oordelen over hoe jij jouw dingen doet en hoe het voelt om een bepaalde situatie volledig
te accepteren zoals die nu is.
Je kunt leren om niet te oordelen over je ervaringen.
Het geeft ruimte om nieuwe dingen te beleven.
Mindfulness is genieten van het ‘nu’,
het gaat ook over het leren ‘ja’ te zeggen tegen het leven.

Bekijk hier alle data en kosten

mindfulness mediteren

Intenser leven
Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger.

Bewuste keuzes
Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Mindfulness kun je oefenen
Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. Hiervoor is de mindfulness training of  aandachttraining. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met Westerse psychologische inzichten verenigd tot de  mindfulness training, welke nu al meer dan 35 jaar bestaat en zoals aangetoond door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek, bewezen effectief is gebleken.

Bekijk hier alle data en kosten

Geef je ook op en ervaar het zelf.

Waar je aandacht is, daar ben je.