Minette Jacobs

“Op mijn yogamat vind ik balans en vrijheid, ik ervaar mijn beperkingen en leer te luisteren naar mijn lichaam, ik vind mijn rust en ontdek mijn innerlijke kracht.
Als ik dans dan ben ik zo aan het genieten, ik ben mezelf, ik voel het ritme en lach”

Minette Jacobs

Minette JacobsAl 11 jaar ben ik de trotse eigenaar van Body-Motion, en doe ik wat ik het allerliefste doe: mensen laten ervaren wat yoga en mindfulness allemaal kan betekenen. Het is fantastisch dat wij, als team van 6 docenten, in 2 prachtige yogastudio’s onszelf en anderen mogen inspireren.

In 1986 ben ik begonnen met het beoefenen van yoga, toentertijd was ik nog geen frequente beoefenaar, dat lag met name aan de leeftijd. Er was nog zoveel nieuws en spannends te beleven. Ondanks dat alles heeft yoga wel direct mijn hart gestolen.

Reizen is een van mijn passies, in het verleden heb ik meerdere keren langere tijd in India doorgebracht en daar heb ik uitgebreid kennis gemaakt met de klassieke yoga vormen.
In Nederland heb ik de lerarenopleiding Vinyasa Yoga bij Yogamoves te Utrecht gevolgd.
Daarna heb ik de  Sva Dharma Teachertraining  bij Delight Yoga in Amsterdam gevolgd. Ik ben een gecertificeerde Ashtanga Vinyasa Yoga leraar.
Ik heb een 2 tal yoganidra opleidingen gedaan, dit geeft zo’n prachtige verdieping in het lesgeven.

Daarnaast ben ik een beoefenaar van Vipassana-meditatie, de meest zuivere Boeddhistische meditatie.Ik heb diverse mindfulness trainingen gevolgd en ben opgeleid als mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ik ben lid van de beroepsvereniging VMBN, categorie 1, die hoge eisen stelt aan de opleiding en nascholing van mindfulnesstrainers.
Ook heb ik de lerarenopleiding tot mindful zelfcompassie (MSC) gevolgd en mag mezelf docent mindful zelfcompassie in opleiding noemen

Ik vind het heerlijk om les te geven, om op een heldere, warme, positieve en compassievolle manier jou bewust te laten worden van je lichamelijke sensaties en grenzen, de kwaliteit van je ademhaling, het ontwikkelen van je intuïtie, gedachtegang en gewoontepatronen. Zodat jij je eigen kracht, balans en vrijheid gaat ontdekken.

Naast het lesgeven aan volwassenen heb ik ook les gegeven aan uit huis geplaatste jongeren met gedragsproblemen.

Andere yogadocenten die mij afgelopen jaren inspireerden om mezelf verder te ontwikkelen zijn o.a.: Katiza Satya, Sarah Powers, Paul Grilley, Shiva Rea, David Swenson, Jill Satterfield en Max Strom. Ik blijf mijn kennis verdiepen en daarom volg ik regelmatig workshops van nationale- en internationale leraren.

Leven vanuit een glimlach, elk moment opnieuw.