Lucienne van Geene

Sinds mijn 20ste beoefen ik vrij intensief verschillende vormen van yoga. De aanleiding om met yoga te starten was dat ik in die tijd erg slecht sliep. Ik was meteen geboeid door de yoga, de inhoud van de lessen en was elke keer weer verrast wat het met me deed. Ik was jarenlang een trouwe beoefenaar. Na enige tijd waren mijn slaapproblemen verdwenen, maar ik stopte niet met yoga. Ik vond er een soort rust die ik niet kende. Ik had het gevoel dat ik mezelf bij het  volgen van elke les een beetje beter leerde kennen. Ik kwam erachter dat er elke keer weer iets nieuws te ontdekken was.

Omdat ik op zoek was naar verdieping in de yogabeoefening ben ik in 2010 de docentenopleiding Samsara in Bilthoven gaan volgen en vanaf 2012 geef ik met veel plezier op verschillende plekken in en rond Nijmegen yogales. Ik kreeg de smaak van lesgeven goed te pakken en volgde de afgelopen jaren verschillende bijscholing: Yoga & Dans, Critical Alignment Yoga, Hatha Yoga Flow, Yoga Nidra, Adem & Ontspanning, Eutonie en Meridiaanyoga. Al deze yogavormen verwerk ik op eigen wijze in mijn lessen. Het blijft me verrassen hoe je steeds nieuwe dingen kunt ervaren in een oefening in een beweging, en blijf onderzoeken hoe  ik daar anderen in mee kan nemen.

Ik vind het een uitdaging om samen te zoeken naar verschillende manieren om je je lichaam en daarmee jezelf te laten ervaren, zonder iets te willen of iets te willen bereiken. Gewoon even laten zijn wat er is, om van daaruit te kunnen groeien. Zo wordt yoga een ontdekkingstocht naar meer flexibiliteit, kracht, rust, balans en uiteindelijk vrijheid.