• Blog Nienke: Before you can take care of another you need yo take care of yourself

  Posted on november 19, 2019 by in Nieuws

  Het is al weer even geleden dat ik wat van me heb laten horen maar zoals de eerste zin al zegt soms moet je eerst voor jezelf zorgen voor je dat voor anderen kunt doen.

  In mijn vorige blog vertelde ik al dat het afleren van de struisvogelpolitiek het hoogste op mijn lijstje stond, en ik kan je zeggen ik ben er bijna.
Door beter naar mijn lichaam te luisteren, het wat vaker de broodnodige rust te geven en eerlijk tegenover mezelf en anderen te zijn kreeg mijn leven weer een positieve input. Niet dat die weg was maar wel een beetje afgegleden, verdwaald ofzo….

  Ik heb ook gemerkt dat eerlijkheid iets kan zijn dat mensen niet van je gewend zijn en soms ook ten koste van b.v. vriendschappen kan gaan. En het aller moeilijkste eerlijk te zijn tegenover mezelf.

  Gelukkig had ik op tijd goede moed en energie om mijn yin opleiding weer op te pakken voor de verdieping. 
Weer hele dagen in de schoolbankjes (lees yoga mat) was pittig maar ook een echte verwennerij. Wanneer mijn teacher sprak hing ik bij elk woord aan haar lippen, elk woord fascineert me, geeft me nieuwe inzichten en ideeën om mee te nemen naar mijn eigen matje.

  Van de basiscursus had ik al geleerd dat huiswerk maken iets is wat je het beste tussen de bedrijven door of in de pauze kunt doen, omdat als je dat ‘s avonds nog moet doen als je thuis bent het een uitputtingsslag wordt, die me de vorige keer al een breakdown bezorgde.
  Door alles meteen uit te schrijven, elk idee op papier te zetten en het in de pauze te maken als alles nog vers in je koppie zit wierp zijn vruchten af, toch kwam op de 3e dag het mannetje met de hamer die me heel duidelijk vertelde dat hele dagen school, hele dagen informatie en prikkels waardoor je slecht slaapt mijn lichaam niet gewend is en ook liever niet heeft.

  Een half uur heb ik naar het plafond gestaard en de innerlijke strijd gevoerd met mezelf, waar ik anders gewoon door zou duwen en mijn lichaam negeerde besloot ik deze keer met de brandende tranen in mijn ogen mezelf neer te leggen bij wat er moest gebeuren. 
Ik besloot die dag eerder naar huis te gaan, de les die we als leerlingen aan het eind van de dag kregen te skippen en mijn reis naar huis te maken voor de hoognodige rust. 
En wat denk je…… een heerlijke warme maaltijd die voor me klaar stond bij thuiskomst en 10 uur slaap zorgden ervoor dat ik de laatste 2 dagen fitter was dan ooit.
  Het LOONT om naar je lichaam te luisteren!!! Ja je leest het goed!! Ik begin het te begrijpen, ook de eerlijkheid over mijn situatie naar de andere leerlingen werd enorm gewaardeerd en er was ruimte voor nieuwe handvatten die me werden gegeven uit vele hoeken, zonder oordeel (blijf ik toch altijd bang voor) wat waardeer ik die mensen!!

  En na 5 lange dagen kon ik met opgeheven maar moe hoofd mijn certificaat in ontvangst nemen!

  De verkregen kennis werd meteen diezelfde week nog toegepast op de lessen, nieuwe houdingen nieuwe variaties en kennis om te delen, in deze donkere koude dagen krijg ik hier een heel warm hart van.
  En vanmorgen mezelf nog een lesje selfcare gegeven, door ook weer zelf op de mat te stappen voor mezelf en een heerlijke les critical aligment yoga te volgen.
  Ik leer mezelf en mijn lichaam hier kennen op een heel nieuw niveau, kan nu al niet wachten op de volgende les!

  Kortom, de struisvogel wordt verjaagd, ik durf mezelf weer in de spiegel aan te kijken en mezelf echt te zien, mijn lichaam te voelen en alles wat ik dan opmerk is simpelweg ok, a part of me en ik ben goed zoals ik ben, goed zoals ik ben, happy met wie ik nu ben!
  Namasté

Geen reactie mogelijkheid.